Vapaapäivänä Jönköpingiin


Eilen minulla oli vapaapäivä ja koska emme pystyneet poikaystäväni kanssa viettämään minun syntymäpäivää silloin, kun sen piti olla päätimme, että nyt kun molemmat on vapaalla vietämme sen nyt. Koko päiväksi oli luvattu todella hyvää säätä ja lähdinkin aamupäivällä jo tallille ratsastamaan. Päätin lähteä ratsastamaan ulos, koska oli niin nätti sää. Tallilla ei ollut aamupäivällä muita joten sain touhuta ihan yksikseen kaikki ja itse pidän tästä enemmän, koska olen niin tottunut olemaan tallilla yksin edellisen työni ja oman tallini takia.

Tallin jälkeen kiiruhdan takaisin kotiin ja suihkuun! Pistin itseni ''äkkiä'' valmiiksi ja siitä lähdimme autolla kohti Jönköpingiä. Jönköping on lähin isompi kaupunki ja se on noin 60km päässä Eksjön kunnasta. Olen itse aina asunut Turussa joten on outoa lähteä noin kauas Isompaan kaupunkiin. Päätimme ensinmäiseksi mennä katsomaan kauppoja A6 kauppakeskukseen. Koska emme olleet syöneet kumpikaan muuta kuin aamupalan aloitimme shoppailun pienellä fikalla. Löysin itselleni uuden kesätakin tulevaa englannin matkaa varten ja pari uutta paitaa.  Poikaystäväni löysi itselleen myös paidan ja äitienpäivä lahjaksi kengät hänen äidilleen. Täällä muuten vietetään äitienpäivää toukokuun viimeisenä sunnuntaina.

Olimme varanneet pöydän kello 18 ja meillä oli hetki ylimääräistä aikaa joten lähdimme vätterin rantaan. Vättern on iso järvi keskellä ruotsia ja sen eteläisimmässä päässä on Jönköpingin kaupunki. Vesi oli kylmää, mutta kirkasta. Istuimme lämpimässä auringon paisteessa hetken ennen kuin lähdimme etsimään parkkipaikkaa.  Itse vihaan etsiä parkkipaikkoja, joten ajoimme suoraan parkkihalliin. Olisin muuten varmaan menettänyt hermot etsiessäni parkkipaikkoja.

Eksjö sijaitsee jönköpingistä suoraan itään.
Ravintolaksi varasimme Texas longhornin kumpikaan meistä ei siellä ole käynyt, mutta ystävämme suositteli sitä ja poikaystäväni on ollut saman ketjun ravintolassa Uppsalassa. Ravintola oli täynnä, joten onneksi varasimme pöydän. Ilma oli lämmin ja saimme hyvän terassipöydän. Kaikki listalta kuulosti hyvältä, mutta pitkän mietinnän jälkeen valitsin lampaan ja poikaystäväni valitsi tietenkin häränsisäfileen. Kun ruoka saapui se näytti todella hyvältä ja siltä se maistuikin! Molempien lihat oli juuri oikeaa kypsyysastetta ja ne maistuivat suussa sulavalta. Ruoan jälkeen päätimme vielä ottaa pienen jälkiruoan ja kahvia, koska meillä oli hyvin aikaa ennen elokuvan alkua.






















Elokuvaksi valitsimme Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge. Ennen elokuvaa arvottiin pari elokuvaan liittyvää palkintoa ja siinä tajusin, että tämähän on Pirates of the Caribbean elokuvien viides osa. Siis hetkonen luulin, että niitä on tullut kolme... Olen siis kokonaan missannut yhden osan koko sarjasta! Pidin elokuvasta paljon, mutta kokoajan  tämä neljäs osa häiritsi mieltäni. Elokuvan jälkeen pienen googlailun jälkeen totesin, että en todellakaan ole nähnyt kyseistä elokuvaa. Elokuvan jälkeen lähdimme ajelemaan takaisin kotiin ja vaikka matka tuntui enemmän 500km oli mukava ajaa, koska vielä puolen yön aikaan oli valoisaa ettei auton pitkiä valoja tarvinnut edes käyttää.

3D lasti tulevat kertakäyttöisinä ja muoviin pakattuna






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähtö lähestyy ja paniikki kasvaa!

Mahtavin työssäoppimispäivä

Viimeinen työssäoppimispäivä!